Pages

Wednesday, November 28, 2007

Cinta Hati Saya!

selasa, 28 november 2007
pagi yang gembira. berkali-kali saya mencium telefon bimbit.

ah, yes! yes! yes!

akhirnya!

jika tak kerana idea untuk menjual dan melelong di e-bay semalam barangkali si 'N-sembilan puluh lima' saya ini masih buat hal lagi. hampir dua minggu paparan lcd-nya menjadi blur dan mencacatkan pengambilan foto. *geram*

sementelah saya juga agak cerewet orangnya. kalau tak kerana sayang, dah lama saya beri sahaja kepada kawan-kawan (?).

*sila abaikan watak-watak di dalamnya!

*beza bukan?

teringat waktu saya bergegas ke KL sentral untuk ke Bali bulan lalu, gara-gara mahu cepat saya keciciran si budak nokia ni sebaik turun dari teksi. saya hanya menyedari budak nokia ni takde hanya setelah mahu membuat panggilan telefon kepada kak wan yang telah sedia menunggu saya di secret recipe. panik. saya berlari cepat-cepat ke secret recipe. capai handset kak wan dan terus membuat panggilan ke syarikat teksi.

"telefon saya tertinggal. sekian.. sekian...". bebel saya tak tentu arah.

"akak tunggu jap. borrow your phone ya. saya ke tempat teksi." kak wan saya masih terpinga-pinga. takpe, later explain. dalam kepala saya cuma si budak nokia tu aje. teringat kembali waktu snappy-snappy sepanjang di German- di kota Berlin, Hamburg, Bremen, Oldenburg, Frankfurt. oh, mana bisa lupa. dialah jantung hati saya. dalam hati, sebak!

turun aje eskalator ke tingkat bawah bangunan KL sentral, OMG- dari jauh! saya berdoa, jangan lah sesiapa nampak. masih dalam cover. cinta hati saya! di situ rupanya dia. please... pleasee jangan lah sesiapa nampak sebelum saya sempat mendapatkannya.

anda bisa faham perasaan saya sebaik tangan saya menyentuhnya. syukurr!

biarpun sedikit calar-calar (itu lebih baik dari hilang terus bukan?), namun saya lega kerana budak nokia ni masih mutlak menjadi milik saya.

"dah jumpa? hah, lain kali ikat kat leher!". pesan kak wan. saya tersengih. wajah saya masih pucat sebenarnya. tak sempat nak makan pumpkin soup kegemaran.

"dah lambat. cari kat Bali aja." huhuhu... kempunan saya.

itu kisah my 'N-sembilan puluh lima' bulan lalu. gadjet yang saya tatang bagai minyak yang penuh. satu yang saya pelik, waktu on the way ke KL sentral, dalam cab, entah kenapa hati saya terasa begitu sayang padanya. siap bersih dan kilatkan lagi (guna kain khas yang memang saya bawa). tup... tupp... jadi macam tu. mungkin kerana 'tak berkat' gaduh dengan pak cik cab agaknya. memang hati saya panas sedikit hari tu. dah la almost terlambat. pa cik cab plak buat hal. dipusingnya saya dari desa petaling ke jalan lain (which is sepatutnya ikut mahameru) ke KL sentral. mau tak meruap saya. bukan soal mahal ke tidak tapi masa. kalau ikut mahameru tu jalan clear sikit compare ngan midvalley. last-last stuck dekat lima belas minit kat brickfields. kena pulak waktu tu musim Deepavali. merasa la.

apa pun tak kisahlah. benda dah lepas. yang pasti, hari ini saya gembira. cukup gembira. perasaan yang sama jika anda berpenyakit, now anda bebas darinya.

lepas ni boleh lah saya snappy-snappy balik macam biasa.

lega!

stabuxguy

2 comments:

Bila nak update entry baru ni?

[url=http://www.decorative-concrete.me/]decorative concrete[/url]
Not just is cement purposeful, it lends itself with a huge selection of design possibilities which can make a dramatic difference in home landscaping plans, as well as boost house values. In addition to the traditional look, cement can hold the ornamental appearance, really feel, and colour of brick, tile, slate, or stone. Today Cement Finishes have expanded to include an astounding array of ornamental options. Sometimes known as a cement driveway or painted concrete, Ornamental Cement is one with the most sensible methods to spruce up the entrance to some residence. Even though Plain gray Cement is still set up most often, extra people are catching on on the dazzling results achievable with ornamental concrete, and seeing the immediate curb attractiveness a ornamental driveway can provide to any home, no matter what the style. You will discover various reasons why you must have the vertical stamping for your concrete slabs. They boost the charm from the residence and on the similar time, add value to your residence so that you simply will probably be benefited in case you promote your home in future. The vertical overlays have various benefits in in contrast towards the other options accessible. For example, you can accomplish an excellent amount of particulars within the style with this type of decoration. They are ideal to possess the delicate and delicate hand curving that may be extremely precise. What's much more, there is no cause to walk on the floor to complete the stamping.
[url=http://www.decorative-concrete.me/]decorative concrete[/url]


[url=http://www.decorative-concrete.me/]decorative concrete[/url]


decorative concrete
decorative concrete
decorative concrete