Salam Aidilfitri

Selamat menyambut lebaran kepada semua pembaca Darimejastabux!

KEDAI KASH : Khidmat Rekaan Grafik, Laman WEB dan Fotografi

BARU! Portal servis dan barangan online - GRAFIK, FOTOGRAFI, REKAAN LAMAN WEB. Klik untuk lebih lanjut!

Facebook Kash

Ingin tahu aktiviti harian saya, mana saya pergi, apa saya buat? Jadi kenalan saya di FB hari ini. :) Jumpa di sana!

Pages

Friday, February 26, 2010

Kash Dan 5 Parti Harijadi

Wooops!! Mana saya menghilang? Haha jangan terkejut jika masa saya benar-benar dihabiskan di Facebook (FB). Pagi, petang, siang, malam mengemaskini status- penangan yang sering buat saya hilang mood untuk menulis apa-apa yang terbaru di sini.

FB lebih pantas, terkini dan lebih 'in' (kata orang sekarang).

Apa pun saya berbalik juga kepada menulis di blog, biarpun digelar klasik, tetapi saya sedar, pengaruh dan perasaan tatkala kita menulis di sini tidak sama seperti di FB.

Blog lebih tulus dan bersifat peribadi.

Bagi yang sudah mula menulis blog sejak bertahun-tahun seperti saya, mungkin faham apa yang saya maksudkan.

Jan-Feb. Banyak yang berlaku dalam hidup saya. Barangkali bagi mereka yang mengikuti saya di FB, anda tahu cerita dan perkembangan saya, mana saya pergi, apa saya buat.

Oh- sedikit makluman buat anda, tidak semua permintaan untuk berkawan akan saya terima. Maaf, tapi jujurnya, saya lebih selesa menjadikan FB sebagai mangkin untuk berhubung dengan mereka yang terapat serta kenalan yang benar-benar dikenali sahaja. Mungkin saya akan wujudkan FB khas untuk Darimejastabux. Siapa tahu? Ada yang berminat? LOL

Sebut pasal mereka yang terapat, belum terlewat rasanya untuk saya ucapkan selamat Hari Ulangtahun buat beberapa orang teman yang menyambut hari jadi sepanjang Januari dan Februari.

Karl, Andre, MB (Kak Wan), Abang Mer, Abang Man (AM), Zarif, Abang Shah, Wardy dan hey termasuk juga saya sendiri (Oh, ada yang tak tahu ya? Saya juga January baby!! Hehe..).

Bermula dengan makan-makan di malam pra-hari jadi saya di Kokopelli Travellers Bistro, Petaling Jaya awal bulan lalu- thanks to AM saya kerana telah mengaturkan makan malam yang sungguh bermakna. Juga mereka yang telah sudi datang- Abang Shah, Sara, Abang Mer, Irwan Anuar, Kak Saleha- terima kasih!

Teringat yang tahun lalu waktu di Penang, MB juga ada membuat sambutan hari jadi yang sama buat saya. :)

Juga tak lupa terima kasih buat Syafiq, Yues dan Andy kerana telah mengadakan majlis kejutan di Red Box Sogo keesokkan harinya.

Terasa bertuah juga sentiasa di kelilingi mereka yang rapat dan berharga dalam hidup kita.

Benar. Bertukar kepada status sebagai seorang yang (kembali) single tidak menjadikan anda bersendirian di dunia ni.

Dari majlis hari jadi saya, beralih ke parti Karl, antara teman saya yang paling rapat di The Zon, KLCC. Diadakan pada akhir Januari lalu, kini Karl genap 25 tahun. Mula mengenalinya kira-kira lima tahun lalu, kini menjadi antara sahabat saya yang paling memahami. Antara satu-satunya teman saya yang menelefon siang malam bertanyakan khabar, "Are you okay ke tak?".

Biarkan Karl lebih muda dari saya, namun dia agak matang (dalam memberi nasihat). Antara faktor yang membuatkan saya senang berkawan dengannya (biarpun adakalanya dia membuatkan saya geramm!!).

Oh, saya juga telah merekakan untuknya cd cover lagu-lagu pilihan untuk diberi kepada para tetamu sebagai cenderamata.

Parti yang hebat. Saya gembira melihat anda. Tahniah, Karl. :)

Febuari juga saya dijemput ke majlis harijadi si cilik Zarif, satu-satunya si tunggal Abang Shah, teman rapat AM di Hotel Westin, Kuala Lumpur.

Sebuah parti tertutup namun meriah, dihadiri oleh kawan-kawan dan keluarga terdekat, saya kira itu sebuah pertemuan yang bukan sahaja merapatkan lagi kami, malah berjaya membuka sisi kecil zaman kanak-kanak terutama buat saya, Sara dan Abang Mer. Masakan tidak, kami pula yang terlebih bermain dan bergembira mengalahkan kanak-kanak yang dijemput.

Sebuah parti yang sangat-sangat FUN!

Petang di Westin yang meriangkan- Terima kasih buat Abang Shah kerana menjemput. Jangan serik pula ya!

Dari majlis harijadi Zarif di Westin, saya bawa pula anda ke Palate Palette Restaurant & Bar. Terletak di kawasan Bukit Bintang (berhampiran Hotel Istana), kali pertama saya jejakkan kaki di sini. Jemputan Wardy, antara teman rapat saya juga (kami dah kenal hampir 11 tahun) bersempena dengan harijadinya yang ke _ _ (Opss rahsia!).

Berkonsepkan santai (dengan tema Red & Bold), saya kira ini adalah sebuah parti 'trend orang muda' sekarang yang paling sesuai untuk diadakan. Tidak perlu penat-penat nak mengemas rumah atau menyediakan masakan (yang enak-enak), semuanya telah tersedia. Paling bagus, keseluruhan ruang atas restoran berkenaan adalah milik kami pada malam itu (jemputan melebihi 20 orang dan ke atas).


Malam yang meriah dan masing-masing ada yang baru berkenalan (dan bertukar-tukar nombor!).

Saya seperti biasa akan bertindak sebagai jurufoto (tidak rasmi).

Thanks Ward for inviting me ya! What a fabulous parteee :)

Akhir sekali, satu-satunya majlis harijadi/sambutan ulangtahun paling jauh pernah saya hadiri untuk tahun ini (setakat ini)- rombongan "The Many Facets of Love" AM dan kawan-kawan ke Cameron Highlands.

Biarpun agak ralat kerana ada di kalangan teman-teman rapatnya tidak dapat ikut serta, namun saya lihat AM gembira kerana semuanya berjalan sebagaimana dirancangkan. Sedaya mungkin, saya cuba menolong apa yang perlu. I just want to see him happy on his birthday. AM telah banyak berbuat untuk saya, jadi tak salah saya membantunya pula.

Biarpun agak penat memandu bersama Wardy dan Tasya dari Kuala Lumpur (kami antara yang terlewat tiba) namun we had fun sepanjang di Cameron.

Paling best sebab dah ada Starbucks di tempat kami menginap tu. Jalan sikit je dah sampai. Tq Wardy sebab bagitau. Hehe...

Febuari bakal melabuhkan tirai. Sedar tak sedar sudah hampir dua bulan meninggalkan kita. Mac menjelang. Saya cuma harapkan kebahagiaan. Tak banyak pun sikit.

Bersendiri bukanlah bermakna saya sepi. Sendiri juga bukan alasan untuk saya terus meratapi. Saya bahagia masih punya kawan-kawan, susah dan senang, biarpun kami jarang-jarang meluangkan masa, majlis-majlis ini antara yang tambah mengeratkan kami.

Pelbagai rancangan- akan saya umumkan perlahan-lahan. Terima kasih kerana anda masih sudi meluangkan masa di sini, membaca tulisan saya yang tidak seberapa.

Buat dia yang pernah hadir dan membahagiakan saya, saya doakan perjalanan anda juga menemui sesuatu yang dicari-cari selama ini.

Tanpa dendam di hati, saya melepaskan anda pergi dengan harapan, semoga suatu hari nanti kita masing-masing bisa tersenyum dan menghargai tiap inci kenangan yang pernah dilalui.

Berat mata memandang, namun saya akur. Cinta itu tidak boleh dipaksa bukan?

Salam Maulidur Rasul dari saya. Selamat bercuti dan berhujung minggu. Moga kita lebih tabah.

Kash a.k.a. Stabuxguy