Salam Aidilfitri

Selamat menyambut lebaran kepada semua pembaca Darimejastabux!

KEDAI KASH : Khidmat Rekaan Grafik, Laman WEB dan Fotografi

BARU! Portal servis dan barangan online - GRAFIK, FOTOGRAFI, REKAAN LAMAN WEB. Klik untuk lebih lanjut!

Facebook Kash

Ingin tahu aktiviti harian saya, mana saya pergi, apa saya buat? Jadi kenalan saya di FB hari ini. :) Jumpa di sana!

Pages

Wednesday, October 31, 2007

SEHATI BERDANSA@Zeta Bar, KL Hilton

Rabu, 31 Oktober 2007
Agak lama saya meninggalkan 'dunia selebriti' dan hiruk-pikuk hiburan tanahair. Sebaik ke German dan penutupan Catatankash, dunia hiburan tanahair hanya dua peratus dalam diri saya. sekadar mengikuti sedikit-sebanyak melalui paparan akhbar-akhbar di internet. Namun pelawaan SM (yang saya anggap sifu) untuk menghadiri majlis pelancaran buah tangan terakhirnya bersama saluran Ria (sebelum bertukar ke saluran Awani) saya terima dengan hati yang terbuka.

Sebelum apa-apa, terlebih dahulu saya mengucapkan tahniah
kepada SM dan warga kerja Astro keseluruhannya di atas pelancaran program Sehati Berdansa petang semalam yang bertempat di Zeta Bar, KL Hilton.

Langsung dari casting untuk TVC di Damansara Kim, saya gegas ke Hilton untuk acara pelancaran. Sudah agak ramai pihak media dan jemputan yang hadir. Beberapa selebriti tempatan juga kelihatan. Cari-cari juga muka beberapa orang teman bloggers yang lain namun hanya Budiey yang kelihatan. lama tak bersua, kami bertukar-tukar khabar.

Sedikit info tentang Sehati Berdansa-

Sebuah program hiburan yang di alih formatnya dari program luar negara dan disuntik elemen Malaysia. Terus-terang, melihatkan promonya sahaja buat saya teruja. Lebih-lebih lagi selebriti kegemaran saya, Vee atau Vanida Imran juga terlibat dalam program ini. Vee akan bergandingan dengan Rashidi, suaminya sebagai pasangan penari dan diberi bimbingan khas oleh Lan (Sazlan Mat Adnan), seorang penari profesional dan juga pemilik kepada studio Sazlan Dancers.

Konsep

Memang saya agak kabur pada awalnya, seperti kata Linda Onn- si pengacara majlis, ingatkan rancangan kecik aje, rupa-rupanya besar juga!

Sehati Berdansa adalah merupakan sebuah program realiti yang memperkenalkan seni tarian ke kaca televisyen anda. Program yang bakal bersiaran di saluran Ria
ini akan bermula pada 5 November depan dengan episod pengenalan, Detik Sehati Berdansa.

Sebanyak lapan orang selebriti tanahair dari pelbagai industri, bersama-sama suami dan isteri mereka akan mencuba bakat dalam bidang tarian. Selain Vee dan Shidi, antara yang terlibat ialah, dramatis terkenal, Anne Ngasri dan suaminya Abdul Wafi, pelakon dan penerbit Rizman Khuzaimi dan isteri, Kartina Ayoob. Penyanyi kumpulan OAG, Radhi Razali dan isterinya Shazlin Sharif, penyanyi jazz (yang juga merupakan antara tunjang utama Muzikal P. Ramlee yang sedang hangat di IB) Atilia Raha Haron dan suaminya Ariff Johan Abdul Jalil, dan penyanyi terkenal Haiza Nordin dan suaminya Hanafpe Omar juga mencuba nasib. Turut terlibat adalah personaliti TV Raiana Rahman dan suaminya Zain Shah dan bekas pemain bola sepak terkemuka Azman Adnan dan isterinya Asfarina Muhammad, bekas penyanyi kumpulan Feminin.

Seorang kareografer tari profesional akan dikhususkan kepada setiap pasangan. Mereka akan diberi latihan dan bimbingan intensif sebagai persediaan untuk pertandingan. Pasangan-pasangan ini akan menerima cabran selama lapan minggu, di mana setiap minggu tema dan jenis tarian yang berlainan akan diperkenalkan.

Program tajaan produk SilkyGirl & Silky For Men ini bakal dihoskan oleh penyampai radio popular Linda Onn serta pelakon yang tidak asing lagi, Fahrin Ahmad dan pengacara/pelakon Awal Ashari.

Namun, apa yang menarik minat saya selain dari perbezaan konsep program yang ditonjolkan, Sehati Berdansa juga turut menyelitkan unsur-unsur kebajikan di mana setiap pasangan selebriti mewakili satu pertubuhan kebajikan yang berbeza, sebagai contoh, Vee dan Shidi- mereka mewakili Persatuan Kebangsaan Kanser Malaysia dan wang tunai yang terkumpul pada setiap minggu akan dihulurkan ke persatuan ini.

Menderma sambil berhibur.

Nah, apa tunggu lagi, nantikan saja kemunculan wajah-wajah selebriti kesayangan anda di kaca TV- eksklusif bakal menari untuk anda setiap minggu. Pastikan temujanji anda dengan Astro Ria ya!

kredit gambar : sultanmuzaffar @ SM

Stabuxguy

Tuesday, October 30, 2007

Promo : SEHATI BERDANSA, Astro Ria

Selasa,
30 Oktober 2007



Akan Datang!

Wednesday, October 17, 2007

Semangat Bali

Rabu,
17 Oktober 2007
"dude, raya- apa yang happening?".

"takde apa. biasa-biasa aja!". ringkas jawapan saya- pada yang bertanya.

sebaik touch down di LCCT malam tadi, hati saya kembali bernafas lega. tinggalkan segala kemelut di kampung buat saya bisa keluar dari kepompong.

besok hari yang cerah. itulah yang saya harapkan. semoga Bali bisa mengubat hati saya dari sebarang resah dan gundah.

tak sabar bermandikan cahaya senja di Kuta, makan-makan di Jimbaran, jalan-jalan di Ubud.

Oh, Bali.

stabuxguy a.k.a. budak kopi

Wednesday, October 3, 2007

Apa Khabar, Malaysia?

Salam Malaysia... Salam buat semuanya. Apa khabar, apa khabar dan apa khabarr!

Saat catatan ini ditulis saya telah pun selamat berada di Malaysia sebenarnya. Sebuah negara yang aman, damai dan tanpa prejudis. Negara hujan batu yang saya sayang dan kagum.

Pengalaman 'sedetik' di rantau orang buat saya buka mata luas-luas.

Pada yang bertanya tentang Berlin, "Kashy, takder sambungan?".

"Lain-lain update- malas ya?".

"Tiada masa." Ringkas saja jawapan saya.

Ya! Masa begitu cemburukan saya.

Saya tiba tepat jam 12 tengahari (waktu Malaysia). AM awal-awal dah tunggu saya di KLIA. Sanggup ambil cuti katanya. Terima kasih daun keladi. AM saya- sayang juga dia ya. Hik!

Balik rumah, lepak-lepak, sembang- saya terlelap. Jet lag agaknya. Sedar-sedar AM dah kejutkan saya. "Bangun, kita ke pasar Ramadhan."

Saya bingkas. pasar Ramadhan. Perkara pertama yang saya terbayang nak buat jika kembali ke Malaysia.

Memula ingat nak cuci muka je tapi alang-alang dah masuk bathroom, hmm... baik mandi terus. Dah 2 hari tak mandi ok. Bau-la! Huhuhu...

Kami ke pasar Ramadhan berhampiran di Bandar Permaisuri. Kecik je tempatnya, okay la sebab takde nak beli apa sangat pun just tengok-tengok je. Habis beli, kami ke sebuah pasaraya berdekatan. Tempat favourite kami kalau nak beli barang-barang dapur. Murah dan yang penting semuanya ada kat sini.

Balik rumah, jam dah hampir ke 6.30 petang. Lagi few minutes nak berbuka. Sabarr...

Apa kami beli tadi?

Hahaha... nasi kerabu (my fav!), ulam, air tebu dan sedikit kuih (tepung pelita- pun my fav juga!- yang dah cair gitu). Memang kan kalau dah nama Pasar Ramadhan, semua nak jadi peniaga segera. Buat kuih or masak nasi pun ala-ala. Tak puas hati betul tapi what to do. Inilah Malaysia. Sebuah negara yang indah dan tanpa prejudis.

"Nak beli baju Melayu tak?".

Teruja sekejap. "Tentu. Kat mana?".

"Jusco. Kita ke Wangsa Maju."

"Okay, set!".

Tak tunggu lama saya angguk je.

Hampir 4 tahun saya tak pernah membeli (apatah lagi membuat) baju raya. Offer AM nak pegi beli baju Melayu tadi cam 'disorongkan bantal' je. Tak kisah la mahal or murah, janji merasa jugak ada baju raya tahun ni. Kui kui kui...

Pilih punya pilih, terbeli juga sepasang. Cukuplah. Bukan pakai hari-hari pun. Cukup syarat je.

"Okay, adik pegi bayar dulu, nanti datang bawak resit akak kasi percuma butang baju."

Macam kelakar tak bunyik?

Ada 2 benda yang best kat sini. Satu, akak tu panggil saya 'adik'. Nampak sangat saya ni masih muda la kan... Ops!

Kedua... dia cakap, 'akak kasi percuma butang baju'. Hehehe... kelakar sangat rasa promosi tuh. Macam beli susu or ubat gigi pulak. Percuma pinggan mangkuk katanya.

Sekali lagi antara sebab saya suka Malaysia. Hahaha!

Balik rumah saya makan lagi. Sambil borak2 dengan AM. Lama tak lepak-lepak macam ni. Gosip, si polan A ke si polan B- macam-macam!

Happy actually dapat kembali dan menghirup udara Malaysia.

Udara dan tanah yang membesar dan memberi saya tempat untuk berpijak.

Satu persoalan bermain di fikiran saya kini.

"Kash, kembali ke Germany?".

Saya terdiam sendiri.

stabuxguy a.k.a. budak kopi