Pages

Thursday, June 14, 2007

Petikan JELITA : E-mel Dari Christchurch

SUNYI sepi. Itulah gambaran pertama saya terhadap bandar Christchurch, New Zealand. Pesawat yang saya naiki dari Auckland mendarat kira-kira jam 5 petang. Selepas mengambil bagasi, saya menunggu Kam yang tidak saya kenali untuk menjemput dan menghantar saya ke rumah penginapan sepanjang tempoh kembara saya di sini.

Kam adalah bekas penuntut kawan saya di Malaysia. Kini, dia sedang menjalani pengajian ijazah kedoktoran di Universiti Canterbury.

Kami saling memandang. Dan saya menegur dahulu “Kam? Saya Azwan”. Kam seperti kurang percaya dan terus berkata: “Oh..saya ingatkan lelaki kerana namanya Azman”. Kami ketawa serentak. “Saya sudah agak. Kakak saya bertanya adakah Kam tahu yang saya wanita dan saya katakan tidak pasti. Kakak saya risau jika gender akan menjadi isu untuk berkongsi rumah…ha ha ha,”. Kam berkata, itu tidak menjadi hal walaupun masih terperanjat dengan hakikat bahawa Azman adalah wanita....

(baca cerita selanjutnya dalam JELITA keluaran JUN 2007)

teringin nak berkongsi. maaf ya, kak... lambat posting petikan-petikan ini. seronok membacanya! pada anda yang teringin nak tahu kehidupan dan gambaran sebenar di negara Kiwi, nah klik aja di imej (untuk view yang lebih besar) ya...


stabuxguy : nanti tunggu e-mail dari germany pula ya... haks!

5 comments:

Stabuxguy
guess I must grab this Jelita.. hmm.. if letter from Christchurch posted in Jelita.. where will letter from Germany be posted? Wanita? or Keluarga? hikss...

Xis.....go get it now!!! Ada orang pi cari tak jumpa (al-maklumlah pi satu kedai sahaja :) And don't forget to also check out the next 2 issues :) But again, by then I dah pulang and akan beli kasi u..ha ha ha (punyalah pulun nak suruh orang baca :)

KASH...thank you honey...You are the BEST...err...actually the second best. The best, lamb chop! ha ha ha.......Hidup mesti focus! :)Lurrrvvvveee u much

kak sam masuk Jelita? wow.. NZ is definitely one of my spot for my next vacation. actually nak pegi tahun ini but then hv to postponed later ..next year la kot..hehe

Samasam..masuk Jelita je..bukan masuk F1..ha ha ha...yess...u must definitely visit NZ - nanti u nak datang, I akan kasi u segala tips and ceramah umum mengenai places that u must visit, food that u must consume and stuff that u must do! And kalau u nak tengok pictures, can one...anytime....boleh kita tengok gambaq secara berjemaah dengan Xis :)NZ is so gorgeous - that if one appreciates nature and its beauties....ada orang cakap, after baca my writeup in Jelita, terus tak nak datang NZ sebab NZ sounds so boring....ha ha ha..kalo mau hiphop and Disneyland-kind-of, kena lah pi Hong Kong!!!! ha ha ha